10-načina kako ubrzati Windows7

10 načina da ubrzate Windows 7
 Windows 7 vam je postao jako spor, nemorate živjeti s tim. Ovdje su 10 osnovnih koraka koje će optimizirati performanse sustava.
Sa Windows 7, Microsoft je učinio jako dobar posao, načinio je sustav koji dobro radi. Međutim, s vremenom, Windows 7  može usporiti i potrebna mu je skrb  kako bi povratio svoje bivše performance. Nadalje, neki Windows 7 značajke mogu utjecati na poboljšanje ukupne performanse u sustavu. U ovom članku, ja ću iznijeti 10 koraka koje možete poduzeti kako bi poboljšali performanse sustava Windows 7 .

1: Onemogućite nepotrebne usluge
Nije svaki sustav usluga koja radi na platformi Windows 7 sustava potreban. Broj usluga može biti onemogućen ili da se  pokrene samo kada je to potrebno. Kada primjenite ove promjene,broj  usluga više ne mora konzumirati resurse sustava i sustav više ne mora trošiti vrijeme za početka rada.

2: Smanjiti broj startup stavki:
Windows 7 sustav na kraju počinje da pati pod težinom softvera koji je instaliran u normalnom tijeku poslovanja. Mnoge softverski naslovi instaliraju više nego što je potrebno, a uključuju pomoćne aplikacije namijenjene isključivo da bi popdizanje softvera bilo  brže ili olakšati komunikaciju  (npr., iTunes pomagač). A nove instalacije softvera mogu dodati stalnu prisutnost na traci sustava, čak i ako to nije apsolutno nužno za sustav da funkcionira (Steam igre, na primjer).
Možete proći kroz svoj sustav s alatima i ukloniti ono što vrijeđa vaš softver, ali možda želite zadržati temeljni alat i tu i tamo  samo  spriječiti pomagače koji otežavaju rad sustava. To i više može se postići kroz korištenje msconfig, alata koji je dugo bio dio sustava Windowsa. Msconfig vam selektivno pomaže u onemogućivanju i  pokretanje stavki i poduzete druge korake prema poboljšanju ukupne performanse sustava.
Za korištenje msconfig, idite na Start te u okvir za pretraživanje upišite  msconfig . kad ste pokrenuli system configuration  (slika), možete onemogućiti stavke. Samo budite oprezni o tome što ste izabrali.

Primjer A:
 Onemogući stavke za poboljšanje ukupne performanse sustava.
 
3: Uklonite bloatware instalirani softvare o dobavljačima:
Ako se vaše računalo isporučuje s hrpom stvari koje nikada nećete koristiti, morate se osloboditi tog softvera. Općenito, možete ići na Start | Control Panel | Programi i značajke (Slika B) i uklonite softver koji  više ne namjeravate koristiti.
Primjer B:

  Koristite programe i značajke za uklanjanje neželjenih softvera.

4: Držite viruse i spyware dalje od  vašeg sustava
Ako koristite Windows, morate biti upućeni u  anti-malware programe kako bi viruse i spyware držali dalje od  vašeg sustava. Ništa neće uništiti dobru izvedbu kao boatload spyware. Moj osobni favorit (i besplatno!) Alat za borbu protiv malware je Microsoft Security Essentials. U mom iskustvu, on je bio uspješan u lovu na loše stvari, a neznačajno snižavajuće performanse sustava .


5: Provjerite svoju memoriju.
Koliko RAM-a imate? Je li vaš sustav konzumira svu ili većinu  RAM-a? Ako je tako, vaše računalo pati od manjka performansi, koji se može riješiti dodavanjem više memorije na računalu. 


6: Solid State memorija:
 Sve više i više prijenosna računala, pa čak i stolna računala se sele u tehnologiji solid state memorije zbog performansi . Solid state diskovi koristite memorijske stanice iz koje se podaci mogu čitati vrlo brzo, za razliku od relativno gegajućeg  rotacijskog skladištenja. Prelaskom na SSD, možete dati svojim Windowsima 7  obnovljeni život - i dati sebi novo korisničko iskustvo.

7: Osigurati da postavke napajanja favoriziraju performansu:
Ovo je jednostavno! Kad si ukopčan, konfigurirani Windows 7 planira napajanje u korist performansi sa uštedom energije. Kada se odlučite za korištenje Windows 7 'visoke performanse plana napajanja, možda ćete povećati performanse računala u nekim (ali ne u svim) okolnostima. To stvarno ovisi o vrsti posla koju radite i koliko često vam računalo radi bez potrebe.
Za promjenu planov snage , idite na Start | Control Panel | Mogućnosti napajanja i odabrati postavke plana napajanja (slika C). Za više informacija o tome kako se ti planovi rade, vidi ocijeniti učinkovitost Windows 7 plana napajanja u postavkama.
Primjer C:

 Idi na Power Options odaberi Windows 7 postavke plana napajanja.
 
8: Držite vaš sustav defragmentiran (osim ako ste slijedili stavku 6)
Ako koristite tradicionalni tvrdi disk u sustavu Windows 7, možete zadržati svoj   operativni sustav na vrhuncu efikasnosti povremeno defragmentacijom tvrdog diska. Ako je, međutim, da ste se odlučili ići na SSD-osnovnu pohranu, nemojte to učiniti. Prvo, nećete dobiti vrhunske performanse, drugo to će  značajno će smanjiti vijek trajanja tog skupog SSD.
Disk defragmentacije  na rasporedu će se odvijati jednom tjedno, ali možete promijeniti tako da odete na Start | Dodatna oprema | Alati sustava | defragmentaciju diska (slika D). Osim mijenjanja rasporeda, možete pokrenuti na zahtjev odavde. Također možete pokrenuti defrag iz naredbenog retka umjesto iz GUI. 

Primjer D:

 9: onemogućiti ili podesiti pretraživanje i  indeksiranje
Windows 7 ima dobru pretragu, ali to također može utjecati na performanse sustava. Ako  stvarno morate pokrenuti alat u punom usponu , možete onemogućiti indeksiranje uopće. Ili možete podesiti Indexer kako bi zadovoljili vaše specifične potrebe, eventualno smanjenje sve ukupnog utjecaja na performanse sustava.


10: Koristite ReadyBoost
Možda ne želite uskočiti u solid-state igre odmah, ali bih istakao neke od koristi od flash-based pohrane. Korištenje nije ništa više nego USB sticka, možete učiniti kroz Windows 7 značajku poznatu kao ReadyBoost. (Imajte na umu da, ako ste već koristite SSD kao sustavnog pogona, ReadyBoost neće biti dostupan, jer ne bi bilo  dobitaka.)

ReadyBoost omogućuje sustavu kako bi korištenje jednog od tih brzih uređaja za pohranu kao cache, poboljšanje ukupne performanse sustava.Uređaj Bljeskalica ako se odlučite za korištenje ReadyBoost za pohranu treba ispunjavati sljedeće specifikacije postavljene od strane Microsofta:

     Kapacitet od najmanje 256 MB, s najmanje 64 kilobajta (KB) slobodnog prostora
     Najmanje 2,5 MB / sec propusnost za 4 KB nasumičnim odabirom čita
     Barem 1,75 MB / sec propusnost za 1MB nasumičnim odabirom writes


Evo jedna lijepa osobina: Ako Windows zaključi da ReadyBoost neće osigurati izvršenje dobitakta, to će vam reći i neće dopustiti da ga omogućiti. Na slici E, možete vidjeti da sam otvorio svojstva za prijenosni USB stick, koji sam dodao na moj Windows 7 sustav. Međutim, Windows zna da  disk u sustavu je već dovoljno brzo, tako ReadyBoost nije dostupan kao opcija. Ako želite saznati više o tome kako omogućiti i konfigurirati ReadyBoost u vašem sustavu, vidi Pobliže pogledajte ReadyBoost značajke u sustavu Windows 7.
 

 Ovdje readyBoost opcija nije dostupna:

Nema komentara:

Objavi komentar

Recent Posts Widget