4 Koraka kako povećati promet na blogu

4 Koraka kako povećati promet na vašem blogu::
Jedna od najčešćih pritužbi koje čujem od blogera je činjenica da bez obzira koliko su teško oni pokušavali, oni ne mogu povećati broj posjeta na svom blogu . Ti prvi dani su zaista najteži, jer morate uložiti trud bez sigurnošću da ćete postići rezultat.

Ako ste u toj istoj situaciji, ovdje je jednostavna strategija koja će zasigurno povećati promet i čine se slomiti nizak broj dnevnih posjeta .
Samo pazite da izvršite četiri koraka kao što je planirano, a za provesti vam treba dva i pol sata svaki dan (očito ako imate više slobodnog vremena možete rasporediti vrijeme provedeno na svakoj od četiri koraka proporcionalno).


Prvi korak: Ubojiti članci (1 sat po danu)

Provedite jedan sat brainstorming, istraživanja i pisanja članaka ubojica (također se naziva linkbaits, stup predmeti i sl.).
Primijetit ćete da je vaš cilj objaviti jedan ubojit članak svaki tjedan. Ako to nije moguće, onda 1 članak svakih 15 dana. Dakle, jedan sat da ćete potrošiti svaki dan će biti posvećen istom komadu. Drugim riječima, očekivano članci ubice uzeti će vam od 5 do 10 sati rada.
Ako niste upoznati s pojmom, ubojica članak je ništa više nego dug i strukturiran članak koji ima za cilj isporuku ogromne vrijednosti potencijalnim posjetiteljima. Ako imate blog web dizajn, na primjer, mogli bi napisati članak s "100 slobodnih sredstava za dizajnere". Ovdje su neke ideje za ubojit članak:

stvoriti divovsku listu besplatnih sredstava,
napisati detaljne tutoriale učeći ljude kako napraviti nešto.
pronaći rješenje za zajednički problem u vašoj branši i pisati o tome, ili
napisati duboku analizu na temu gdje su drugi govorili samo površno


Kada posjetitelji nađu ubojiti članak, neka mogu ostaviti svoje reakcije:kao "Nevjerovatno dobro! super članak. Ili ga postaviti oznaku za spremanje (bookmark) . A da i ne spominjem oznaku dijeli na Twitwru, Facebooku ili drugim socijalnim mrežama.


Drugi korak: Umrežavanje (30 minuta dnevno)

Umrežavanje je bitno, pogotovo kada ste tek na početku. U 30 minuta koje ćete posvetiti tome svaki dan mogli bi podijeliti blog s drugima:

komentirajući na drugim blogovima u vašoj branši,
povezivanje na položaje blogerima u vašoj barnši, i
interakciji s blogerima u vašoj branši putem e-pošte, IM-a ili Twittera i Facebooka.

Zapamtite da je vaš cilj izgraditi pravi odnos, tako da ne pristupate ljudima samo zato što mislite da mogu pomoći da promovirate svoj blog. Pristupite im zato što poštuju svoj posao i zato što mislite da zajedno možete postići više.

Treći korak: Promocija (30 minuta dnevno)

Prva aktivnost ovdje je promicanje svojih ubojitih članaka. Kad god objaviti jedan od njih, trebali bi ga gurnuti na bilo koji način možete. Primjeri uključuju:

ostavljajući ljudima u vašoj mreži do znanja da ste objavili članak (ne moliti za vezu ipak),
ostavljajući blogerima i webmasterima u relevantnim branšama da znaju o tome,
uzimajući neke prijatelje da podnesu članak Social Bookmarking mjesta,
uzimajući neke prijatelje na Twitter i facebook , i
objavljivanja o članku u online forumima i / ili interesnim grupama.

 
Četvrti korak: Normalni Postovi (30 minuta dnevno)

Baš kao što čovjek ne živi samo o kruhu, blog ne živi od ubojica članaka . Normalni postovi su oni koje će te objaviti rutinski u svom blogu, između ubojica članaka. Na primjer, mogli objaviti članak ubojica svakog ponedjeljka i normalne postove od utorka do petka. Ovdje su neke ideje za normalne postova:

Post za povezivanje članaka na drugom blogu, a koji sadrži vaše mišljenje o tome
Post za informiranja svojih čitatelja o novostima u vašoj branši
Post za molbu i pitanja svojim čitateljima s ciljem da pokrene raspravu
Post zs naglašavajući novi resurs ili trik koji ste otkrili i da bi bilo korisno za vaše čitatelje


Dok ubojice članci su neophodni za promicanje vašeg bloga i donijeti će nove čitatelje na blog, normalni postovi su oni koje će stvoriti raznolikost u svom sadržaju i zadržati svoje čitatelje .

Broj komentara: 6:

 1. e evo moj bloog pa pogledajte možda vam se svidi
  mery-weed.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
 2. hvala ti puno na korisnim savjetima :)

  naravno ako koga zanima zdravlje i vježbanje slobodno posjeti davca1405.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Davore savjet više za tebe. Kad objavljuješ komentar na nekom blogu umjesto svpg imena odaberi svoj url , tako će tvoj link ostati na nekom od blogova koji komentiraš, ovako si ti napisao link a to nije poveznica. LP.

   Izbriši
 3. Pozz svima,sve pohvale autoru,a ako vas zanima fashion,zdravlje,fitnes,... posjetite moj blog. Hvala!

  OdgovoriIzbriši

Recent Posts Widget