6 Načina kako ubrzati vašu web stranicu

Vrijeme učitavanja web stranice je jedan od najvažnijih čimbenika koji utječu na njenu upotrebljivost; većina korisnika Interneta samo će preskočiti stranice  ako je ne uspije učitati u roku od nekoliko sekundi. Ispod ćete naći sažetak os šest načina kako ubrzati svoju stranicu za učitavanje. to su jednostavni , ali i učinkoviti načini kako bi bili sigurni da se vaša web stranica učitava brzo.

1. Optimizacija Slike: uvijek koristite "Save za web" značajku uključenu na softver za obradu slike. Slike predstavljaju teže opterećenje na gotovo sve web stranice, kako bi bili sigurni da ste ih optimizirali. Alternativno možete provjeriti na online Image Optimizer

2.  Formati slika: osim optimiziranja slika, važno je da ste odabrali pravi format. JPEG format je pogodan za fotografije ili pravoj  boji slike. GIF format bi trebao biti korišten s flat bojama  poput logotipa ili gumba.  PNG radi vrlo slično kao GIF, ali podržava više boja.

3. Optimizirajte Vaš CSS: većina web stranica su dizajnirane sa CSS-om  danas.  Pobrinite se da se agregira i očisti vaš CSSCleanCSS  je online alat koji će spojiti slične selektore , ukloniti beskorisna svojstva i uklonite bijele razmake iz  koda.

4. Koristite Slash za svoje veze: kada korisnik otvori link na obrascu "http://www.domain.com/about" server će morati shvatiti kakve datoteke ili stranice se nalazi na toj adresi. Ako ima kosa crta (/) na kraju linka poslužitelj će već znati da je to katalog stranica, smanjuje vrijeme učitavanja stranice.

5. Koristite visina i širina Tagove: mnogi ljudi zaboravljaju dodati visinu i širinu oznake na kodove slika . Te oznake će se pobrinuti da preglednik zna veličinu slike prije učitavanja. Rezultat je da će rezervirati mjesto za slike prilikom učitavanja ostatka stranice, ubrzava cijeli proces.

6. Smanjiti HTTP zahtjeve: prilikom otvaranja web-stranice svaki objekt (slike, skripte i linije) zahtijevat će povratno putovanje poslužitelju. Ovo kašnjenje može dodati nekoliko sekundi na vrijeme učitavanja vaše stranice. Pobrinite se da se smanji broj objekata i kombinirati CSS datoteke i skripte zajedno.

Nema komentara:

Objavi komentar

Recent Posts Widget